Marknadsför din klinik

18/10/2020
Nyheter

Allt fler personer använder digitala verktyg och plattformar för att hitta och jämföra tjänster. Detta skifte har pågått under nästan två decennier och ser inte ut att sakta ner. Detta betyder att synas digitalt är väldigt viktigt ur ett marknadsföringsperspektiv då det skapar nya möjligheter för dig som arbetar som fysioterapeut, kiropraktor eller naprapat

En stor bidragande faktor till detta skifte är utvecklingen av sökmotorer som blivit väldigt sofistikerade. Idag sker det flera tusen sökningar per månad på sökfraser inom rehab och därför är det väldigt viktigt att ha en digital närvaro för att kunna svara på kundernas efterfrågan. Vi ska i denna artikel ge er tips på hur ni kan komma igång med er digitala marknadsföring för att er klinik ska bli synlig för potentiella kunder. 

Behövs en hemsida för att marknadsföra en klinik?

Det är en bra utgångspunkt att ha en hemsida om du ska börja marknadsföra din fysioterapeut-, kiropraktor- eller naprapatklinik. Det kanske känns krångligt och tidskrävande att komma igång med just detta men det är inte lika svårt som det en gång brukade vara. Idag finns det flera plattformar som gör det möjligt för dig att komma igång med en hemsida på väldigt kort tid, en utav de mest populära är Wordpress. På Wordpress kan du välja mellan flera olika mallar, det finns både gratis- och betalversioner. När du valt en mall som passar dig så är det bara att fylla på med innehåll i form av bilder och text. Tänk på att tillgängliggöra så mycket information som möjligt om din klinik, skriv gärna om klinikens behandlingar, vilka som jobbar där, kontaktuppgifter och hur kunder kan genomföra en bokning på enklaste sätt. 

Synliggör din klinik på Google och hitta kunder online

Google är den mest använda sökmotorn i Sverige och varje månad genomförs flera tusen sökningar på ord som fysioterapeut, kiropraktor och naprapat. Intentionerna bakom sökningarna varierar, det är allt från personer som vill boka en behandling till informationssökningar kring olika symptom som till exempel ryggskott.

Genom att skapa en företagssida på Google, blir du synlig när någon söker på klinikens namn på google.se eller kategori på Google Maps. Detta gör du enkelt genom att skapa ett konto här: Google My Business. Det är helt gratis att skapa ett konto och tar inte mycket tid. Likt hemsidan är det viktigt även här att fylla på med relevant information om företaget, glöm inte att fylla i öppettider och övriga kontaktuppgifter. En annan fördel med att ha ett Google My Business-konto är att du kan be dina kunder lämna omdömen och svara på eventuella frågor från kunder. 

Skapa konton på sociala medier för kunder som vill komma i kontakt

Det råder nog ingen tvekan om att sociala medier är ett viktigt verktyg för att enkelt kunna kommunicera med potentiella kunder. Allt fler undersöker och försöker hitta relevant information på internet innan de kontaktar en klinik. I samband med detta kan kunder ha många frågor och funderingar, genom att skapa företagssidor på sociala medier kan de enkelt hitta och kontakta er. Idag är det i princip en hygienfaktor att vara synlig på exempelvis Facebook och det är samtidigt en bra plattform för snabb och effektiv kommunikation. Genom Facebook Messenger kan kunder kontakta er för frågor kring behandlingar och bokningar. För att skapa en Facebooksida behöver ni först ett Facebook-konto. Om ni använder Facebook privat så är det rekommenderat att skapa en företagssida genom denna. Det tar inte lång tid och är helt gratis att använda, även här är det viktigt att du fyller på med relevant information så att kunder lätt kan läsa på om kliniken. 

Marknadsför din klinik på allsa.se och nå personer som söker efter behandlingar

På allsa.se sker det dagliga sökningar på fysioterapeuter, kiropraktorer och naprapater runt om i Sverige. Genom vår plattform kan personer hitta kliniker baserat på deras preferenser snabbt och enkelt. Med tanke på att allsa.se är en nischaktör som bara fokuserar på fysioterapi, kiropraktik och naprapati kan vi med säkerhet säga att du som praktiserar inom dessa kategorier når en relevant målgrupp. Vår filosofi är att du som vårdutövare inte ska behöva lägga ner onödigt mycket tid på marknadsföring, den biten sköter vi åt dig för att du ska kunna fokusera på det du gör bäst; att behandla dina kunder. 

Att skapa ett konto på allsa.se är helt gratis och det finns många fördelar:

  • Du blir synlig för relevanta kunder i ditt område
  • Du kan ta emot bokningsförfrågningar genom vår plattform
  • Du kan kommunicera direkt med dina kunder via vår chatt funktion
  • Enkel hantering av kontot, du har full kontroll över din sida.


Vill du komma igång med ditt konto redan idag? Registrera dig här eller kontakta oss på info@allsa.se om du har några frågor.

Relaterade artiklar