Tips för att hitta rätt fysioterapeut

25/10/2020
Fysioterapi

Har du någonsin varit i behov av att besöka en fysioterapeut men osäker på hur du ska hitta en som kan hjälpa dig? Det är helt normalt att känna så, speciellt om det är första gången du behöver besöka en fysioterapeut. Om du har bestämt dig för att påbörja en behandling eller hitta en fysioterapeut i förebyggande syfte så finns det några tips som kan hjälpa dig hitta rätt. Vi kommer i denna artikel att dela med oss utav våra tips och rekommendationer som kan vara värda att tänka på innan du börjar leta efter en fysioterapeut.

Våra topp tre tips för att hitta en bra fysioterapeut

Det kan finnas många faktorer som har en viktig betydelse för att just du ska hitta rätt fysioterapeut. Fysioterapin är ett väldigt brett område och det finns olika grenar inom professionen, därför är det viktigt att du får konsultation från en fysioterapeut och känner dig trygg innan du påbörjar en behandling. En viktig faktor innan du påbörjar en behandling är själva priset, om du behöver många behandlingar kan det snabbt bli en kostsam historia. Undersök därför dina alternativ noga för att hitta en klinik som känns rätt för dig och din ekonomi. Som tur finns det flera digitala hjälpmedel idag som kan hjälpa dig i letandet och se till att du kommer igång med din behandling. 

1. Hör av dig till din arbetsgivare

Om du jobbar på en stor arbetsplats med många anställda så kan det finnas en chans att din arbetsgivare har ett avtal med en fysioterapeutklinik. Detta kan vara bra ur ett ekonomiskt perspektiv om det innebär att de anställda får ett bättre pris. Det gäller förstås att först höra av sig till kliniken för en första konsultation innan du bestämmer dig för att fortsätta med en behandling. 

2. Är du aktiv i en idrottsförening?

Tränar du på ett gym eller är medlem i en idrottsförening? Hör med de anställda eller ledarna, ofta har gym och föreningar kontakt med vårdutövare för att medlemmar ska få vård på kortast möjliga tid. Ifall det finns fysioterapeuter tillgängliga så är det vanligt att de är inriktade på idrottsrelaterade skador.

3. Sök efter fysioterapeuter på allsa.se

Ett väldigt enkelt sätt att hitta en fysioterapeut på är att söka på allsa.se. Genom en sökning får du relevanta träffar baserat på det geografiska område du anger i sökfältet. Om du får många träffar kan du använda dig utav filterfunktionen för att identifiera de kliniker som är av intresse. Du kan exempelvis filtrera på olika prisklasser, privata eller landstingsbundna kliniker, öppettider och många fler. Oavsett om du söker en fysioterapeut nära hemmet eller jobbet så är det enkelt att använda allsa.se. När du hittat en klinik som passar dig kan du enkelt med några knapptryck skicka iväg en bokningsförfrågan, kliniken kommer därefter kontakta dig för att bekräfta bokningen.

Vi hoppas att dessa tre tips hjälper dig på vägen för att påbörja din behandling. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på info@allsa.se


Relaterade artiklar